Black Sabbath TRIBUTE

 

Regnen strømmer ned. torden og en ensom kirkeklokke i det fjerne. og så med et, bryder helvede løs, med ”Los Diabolus In Musica”.. Det forbudte toneinterval der efter sigende kunne fremmane djævelen.  Hermed var Heavy Metal født.

Der findes næppe en inkarneret Heavy Metal fan, der ved at læse denne beskrivelse, ikke får associationer til Black Sabbath, og starten af bandets debutplade fra 13. dec. 1970, som 50 år efter, fortsat står som et monument over fødslen, af den genre vi elsker så højt., og som har været direkte inspiration for en overraskende bred vifte af nutidige musikere og bands – kendte som ukendte.

Der har hidtil ikke været mange musikere herhjemme, der har vovet at kaste sig ud i, at fortolke og viderebringe Black Sabbath.  Mans andre Bands kopieres i flæng; Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC, Whitesnake og andre giganter fra samme tid, er der indtil nu kun et eneste band i Danmark der har påtaget sig opgaven, som Tribute band til Black Sabbath i alle originalens afskygninger og inkarnationer gennem 5 årtier.   En opgave som Black Sabbath Tribute har taget på sig, med både respekt og ærefrygt.

  1. 4. februar 2017 markerede slutningen på en æra, der varede næsten et halvt århundrede. Da trådte Black Sabbath på scenen for allersidste gang, tilbage i Birmingham (UK), der hvor det hele begyndte.

Black Sabbath Tribute har siden 1998 båret det sorte budskab videre til den næste generation, og holder fortsat fanen højt, når nu originalerne har takket af.  BLACK Sabbath Tribute består af:  Jan Weincke på guitar, Tino Gerner Bissø på trommer og Niels W. Knudsen på bas.  Disse tre herrer har været med helt fra starten, og er alle mere eller mindre kendte skikkelser i det Københavnske musikmiljø.  2014 blev holdet styrket betragteligt med en ny sanger; Færingen Dagfinn Joensen, tidligere kendt fra Hard Rock Bandet Fate.  Dette nye line-up har på rekordtid formået at samle, særligt det Københavnske publikum i stort antal, og har spillet udsolgte koncerter såvel i Danmark, som Sverige, Norge, Frankrig og Færøerne, og har skaffet bandet flere nomineringer til årets Jam-Band -Of-The-Year-Award på High Voltage.

Black sabbath Tribute er i skrivende stund det eneste Sabbath Tribute band, i hele skandinavien.

Black Sabbath Tribute sætter en stor ære i at levere et professionelt og gennemført show, fra start til slut.  Musikken leveres med ægthed og indlevelse. Uanset om man er til Ozzy, Dio, Gillan, Hughes eller Martin, kan man ikke undgå at få fuld valuta for pengene. Når Black Sabbath Tribute står på scenen, tager de publikum med på en tidsrejse, der spænder fra originalernes rustikke udtryk fra 1970, og helt op til slut-1980ernes mere pompøse inkarnationer af bandet, uden at miste nerve og fokus.