LAURA COX

 

Laura Cox har længe været et guitar-fænomen på internettet, og nu er hun for alvor brudt igennem den virtuelle lydmur. Med millioner af YouTube-seere i ryggen har hun taget springet til livescenerne og har realiseret sin musikalske vision med sit eget band. Fængende rock-riffs og heftige guitarsoloer er to af kendetegnene, når hun indtager spillestederne og viser, hvorfor hun beskrives som en drivkraft i en ny generation af rockguitarister.

Aktuelt er Laura Cox undervejs med sit længe ventede tredje studiealbum, som endnu engang beviser, at multiinstrumentalisten formår at genopfinde sig selv og fremvise nye facetter af sit musikalske talent. Det nye album “Head Above Water” får et mere personligt præg end forgængerne, men er naturligvis solidt funderet i rockmusikken. Laura Cox blander med overlegen lethed den klassiske rock med bluegrass-elementer, og hun formår i den grad at håndtere en guitar med flow og præcision.

Laura Cox blev kendt som en kvindelig guitar-pioner på internettet allerede i 2008, da hun begyndte at lægge videoer på YouTube med sine genfortolkninger af klassiske rocknumre. En loyal tilhængerskare på en halv million abonnenter har siden fulgt hendes musikalske udfoldelser på både guitar, banjo, lap steel og bas, og samlet har Laura Cox formået at nå ud til mere end 100 millioner seere over hele kloden.

I 2017 begyndte hun så småt at bryde ud af den virtuelle boble, da hun sendte sit første album “Hard Blues Shot” på gaden, og i 2019 kom opfølgeren “Burning Bright”. Efter at have spillet på de største og mest fremtrædende rockscener i Frankrig som “Hellfest” og “Download Festival” er hun nu tilbage med mere guitarrock, der når langt ud over scenekanten.