Skagarack

 

Danske Skagarack er atter klar til at indtage landets scener med melodisk guitarrock fra den tunge hylde.

Det ikoniske, danske band bragede gennem lydmuren tilbage i 1986, da de fem medlemmer blev katapulteret direkte fra øvelokalet i Kolding til de store scener samt radio- og tv-stationer over hele verden. Det var hittet “I’m alone“, der blev startskuddet til en heftig hardrock-karriere og gjorde Skagarack til et af Danmarks mest succesfulde internationale navne i 80’erne.

Adskillige singlehits, fire albums, en Grammy-statuette og svimlende 750.000 solgte plader senere trak Skagarack stikket i 1993, men er nu på banen igen. Med guitarforstærkeren på max, med et album på vej og stadig med forsanger og sangskriver Torben Schmidts karakterfulde vokal i front.  

Med sig har Torben Schmidt Skagaracks originale guitarist, Jan Petersen, og sammen har de i 2021 udsendt tre nye singler under Skagarack-navnet, “Be with You Forever”, “Changing” og Heart and Soul”.. Nye i bandet er Dennis Pedersen på trommer, Ken Rai Schmidt på keyboards og Rasmus Lund Matthiesen på bas. Sidstnævnte har meddelt, at han har været i sving med at øve op på bandets bagkatalog, så der også er udsigt til genhør med en stribe langhårede rock-klassikere, når Skagarack atter pakker bandbussen. Blandt gruppens største singlehits er ”I’m Alone”, ”Hungry for A Game” , ”Open Your Eyes” og ”Anytime, Anywhere”. 

Debutalbummet Skagarack kom på gaden i 1986 og sikrede bandet jobs på festivaler og i spillesteder blandt andet i England, Tyskland og Sverige. Naturligvis også i Danmark, hvor et af mange højdepunkter var, da Skagarack fra Orange Scene lukkede Roskilde Festival med et brag. 
I 1988 udkom album nummer to, “Hungry For A Game”, som solgte endnu bedre end forgængeren, og i 1990 kom “A Slice Of Heaven”. Sidstnævnte sikrede bandet en Grammy i kategorien “Årets Danske Heavyrock Udgivelse”. 
Udgivelsen af “Big Time” i 1993 satte et foreløbigt punktum for det danske rock-eventyr, men energien og spilleglæden lever i bedste velgående. Håret er måske nok blevet lidt kortere, men stilen er den samme: Riff-tung, melodisk hardrock med punch og pondus.

På nuværende tidspunkt er Skagarack i gang med indspilningen af et nyt Album med planlagt release i efteråret 2022, og har allerede udsendt 3 nye, lovende singler: “Be with you Forever”, “Changing” og “Peace Of Mind (To Have A Good Time)